Szabolcsi ünnepek

Aki a Szabolcs Napokon unatkozott, csak magát hibáztathatta. Programok sokasága várta a város lakosait és a messzebbről érkező látogatókat.
A Zichyújfalui mazsorett csoport látványos felvonulásával kezdődött idén Pusztaszabolcs Önkormányzatának hagyományos rendezvénye a „Szabolcs Napok”. Péntek délután a templomtól indult a menet és a középiskola udvarára érkezett meg, ahol a rendezvénysorozatot, a város polgármestere, Czompó István nyitotta meg.
Az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került. Pusztaszabolcsért elismerő címet kapott dr. Barát Károly nőgyógyász, Nemes László a településfejlesztési bizottsági volt elnöke és Volker Czimmermann Staufenberg polgármestere. Kiváló közszolgálati dolgozó elismerő címet kapott Kovács Dénesné tanító, Kovács Ferencné az Időskorúak Klubjának házi gondozója, Gremsperger Emőke óvodapedagógus és Ármai Gyula közterület felügyelő. Pusztaszabolcs sportjáért elismerő címet kapott Pfeffermann Gyula tanár, Galambos Zoltán a Pusztaszabolcsi Sportklub elnöke és az U-16 ifjúsági labdarúgócsapat. Az ünnepségen jelen volt a térség országgyűlési képviselője Ecsődi László is.
Szombaton a sportot kedvelők streetball és kispályás labdarúgó mérkőzések várták, de volt duatlon verseny is, amin bárki elindulhatott, ha elmúlt már 14 éves. A csaknem 40 induló futásban és kerékpározásban mérhette össze erejét. A zenekedvelők orgonakoncerten vehettek részt, a történelem iránt érdeklődők jelen lehettek a „Pusztaszabolcs Anno „ címmel megjelent könyv bemutatóján, amelyet dr. Németh Péter régész írt a város múltjáról. A nap végén utcabálon mulathattak a pusztaszabolcsiak és látványos tűzijátékban is gyönyörködhettek. Vasárnap zenés ébresztőt kaptak a város lakói.
A gyerekeket kézműves foglalkozásokra várták, lovagolhattak, ugráló várazhattak, megnézhették Don Pedro bohóc műsorát és maguk is szerepelhettek a színpadon. A felnőtteknek kutya-, rögbi és rendhagyó irodalomórával egybekötött hadászati bemutatót tartottak, amelyen még ágyúk is eldördültek. Akinek ennyi izgalom nem volt elég, megnézhették a tűzoltók akcióját, akik égő autókból mentették ki a bent rekedt embereket. Ebédre nagyon kedvező áron mindenki gulyást ehetett.
Délután Harza Márk, a Cristal Noir, a Harmónia Nyugdíjas Egyesület Dalköre, a Kisiratosi citerazenekar és a Moonlight latin tánccsoport gondoskodott a jelenlévők szórakoztatásáról. A rendezvény a Tihanyi Várszínpad művészeinek operett parádéjával ért véget.
 
Partnerünk hírdetése:
Ma 2014. Szeptember 01., Hétfő, Egyed és Egon napja van.
Holnap Rebeka és Dorina napja lesz.

Eseménynaptár

 <<Szeptember 2014>> 
HKSCPSV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Kereső

 
English Croatian Czech Dutch French German Italian

Hírlevél


Feliratkozás
LeiratkozásEgyedi látogatók:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Kövess minket

Kövess Minket a FaceBook-on! Kövess minket a Twitter-en! Kövess minket hírcsatorna segítségével!